Hári Ékszertervező és Készítő Műhely
kereső
kereső
drágakövek
drágakövek
ezotéria
ezotéria
cikkek
cikkek
kosár
kosár
kedvencek
kedvencek
rólunk
rólunk
 
  Eljegyzési gyűrűk Eljegyzési gyűrűk Karikagyűrűk Karikagyűrűk Gyűrűk Gyűrűk Nyakékek Nyakékek Karkötők Karkötők Fülbevalók Fülbevalók Órák Órák Kiegészítők Kiegészítők Raktáron Raktáron  
 
 
 
jade
Zöld
Jelenleg nincs olyan rendelhető ékszerünk, amelyben jade található.
Szigorúan véve, a jade egy általános meghatározás két különbözõ kõre; a jadeitre és nefritre. A jadeit ritkább, és ennél fogva értékesebbnek tekinthetõ.
A történelem elõtti idõkben leginkább keménységéért becsülték nagyra, ami fegyverek és egyéb eszközök ideális anyagává tette. I. e. 3000-ben a jade Kínában „yu”- ként, királyi ékszerként volt ismert. A hatalmas kínai császárság kultúrájában és mûvészetében a jade kõ mindig speciális jelentõséggel bírt, nagyjából egyenlõ értékkel bírt, mint Nyugaton az arany és a gyémánt.
Ma is, a jade kõ a jóság, szépség és az érték szimbóluma. Magába foglalja a konfuciánus értékeket; a bölcsességet, igazságosságot, könyörületet, szerénységet és bátorságot, még a nõi erotika szimbóluma is. Az ókori Egyiptomban a jade-t a szerelem, a belsõ béke és az egyensúly köveként imádták. Más területeken és kultúrákban is, szerencsés vagy védelmezõ kõnek tekintették.
A legértékesebb formája smaragdzöld színû, birodalmi jade-ként ismert, és Myanmar-ból származik.
Márványos zöld, és fehér színben is elõfordul, a ritkább színek a sárga, rózsaszín, lila és fekete.
 
 
 
  web: ekszervilag.hu email: üzlet: +36 1 212 57 26 mobil: +36 70 317 68 36