Hári Ékszertervező és Készítő Műhely
kereső
kereső
drágakövek
drágakövek
ezotéria
ezotéria
cikkek
cikkek
kosár
kosár
kedvencek
kedvencek
rólunk
rólunk
 
  Eljegyzési gyűrűk Eljegyzési gyűrűk Karikagyűrűk Karikagyűrűk Gyűrűk Gyűrűk Nyakékek Nyakékek Karkötők Karkötők Fülbevalók Fülbevalók Órák Órák Kiegészítők Kiegészítők Raktáron Raktáron  
 
 
 
krizoberill
Barna
Citromsárga
Citromsárga
Zöld
Piros
Színjátszó
Jelenleg nincs olyan rendelhető ékszerünk, amelyben krizoberill található.
Mint egy hajlékony, macskaszerű ragadozó szeme, a krizoberill macskaszem a természet igazi csodája. Ezért viselheti kizárólag ez a vonzó drágakő a találó 'macskaszem' nevet. (A macskaszem-hatás más drágaköveknél is előfordul, de ezekben az esetekben kötelező megjelölni azt a követ, amire vonatkozik, pl. kvarc macskaszem.)

Ez a drágakő tényleg egészen különleges a csillogó arany háttéren ragyogó keskeny fénycsíkkal, ami a kő mozgatásakor varázslatosan siklik a felületen.

A krizoberill szó görög eredetű, és jelentése 'aranyszínű berill'. Nevével ellentétben azonban nem a berillek családjába tartozik: az alexandrittal együtt, a krizoberill egy önálló drágakő kategóriát alkot. A Mohs skálán elért 8,5-ös, kiváló keménységével a berillek fölé is emelkedik.

A közkedvelt krizoberillek a citrom és a zöldessárga között, illetve méz színekben, és a menta zöld árnyalataitól a barnás zöldig sokféle árnyalatban előfordulnak.

A krizoberillt régtől fogva olyan drágakőnek tekintik, amely megvédi viselőjét és távol tartja a szerencsétlenséget.

A fegyelem és az önkontroll azok a tulajdonságok, amik a modern drágakő-terápiában összekapcsolhatók a krizoberillel. Úgy tartják, hogy elősegíti a koncentrációt, és a tanulási képességet, illetve lehetővé teszi viselőjének, hogy tisztán és előrelátóan tudjon gondolkodni.

A krizoberill titkos pozitív energiáinak köszönhetően, a negatív gondolatok pozitív energiává alakulnak át.

A krizoberill macskaszem igazi ritkaság, a többi krizoberill fajtával együtt.

Szinte hihetetlen, hogy egy drágakő olyan hitelesen tud hunyorítani, mint egy igazi macska szeme. Ez vajon a Természet műve, vagy varázslat? Azonkívül mi az oka ennek az ellenállhatatlanul gyönyörű fényhatásnak? A tudósok felfedezték, hogy a kőben lerakódott sok kis finom zárvány a felelős ezért az elragadó jelenségért.

A macskaszem-hatást nem mutató krizoberillek leggyakrabban fazettára csiszoltak, míg a macskaszemek mindig cabochon formájúra, ugyanis csak a magas, gömbölyű alakzat hozza ki a szem vonalát tisztán láthatóan.

A krizoberill macskaszem kétségkívül a Természet egyik legcsodálatosabb alkotásainak egyike. Újra és újra feltüzeli a lelkesedését azoknak, akik valami egyedülálló dolgot keresnek. A macskaszem férfiak számára is alkalmas ékszerviselet – és melyik férfi tudna ellenállni egy gyönyörű macskaszem csábításának..?
 
 
 
  web: ekszervilag.hu email: üzlet: +36 1 212 57 26 mobil: +36 70 317 68 36