Hári Ékszertervező és Készítő Műhely
kereső
kereső
drágakövek
drágakövek
ezotéria
ezotéria
cikkek
cikkek
kosár
kosár
kedvencek
kedvencek
rólunk
rólunk
 
  Eljegyzési gyűrűk Eljegyzési gyűrűk Karikagyűrűk Karikagyűrűk Gyűrűk Gyűrűk Nyakékek Nyakékek Karkötők Karkötők Fülbevalók Fülbevalók Órák Órák Kiegészítők Kiegészítők Raktáron Raktáron  
 
 
 
Hogyan vásárolj eljegyzési gyűrűt?Mielőtt belekezdenék, lehetek őszinte? A legjobb módja annak, hogy olyan eljegyzési gyűrűt adj neki, amelyik igazán tetszeni fog neki, magaddal viszed, és ő választja ki. Elvégre egész életében hordani fogja ezt a gyűrűt. Kényelmes viseletnek kell lennie az ujján, és passzolnia az életmódjához is.

De te mégis egyedül szeretnéd megvenni, nem igaz? Talán mert meg szeretnéd őt lepni vele, vagy csak mert nem akarod, hogy belebonyolódjon a költségekbe. És ez rendben is van - ha egy kis energiát fektetsz bele, olyan eljegyzési gyűrűt találhatsz, amivel maradéktalanul elkápráztatod.

Az első számú tanács: figyelj oda rá!

Arra odafigyelni, hogy mit szeret és mit nem az ékszerek terén, az első nagy lépés a (számára) tökéletes gyűrű kiválasztása felé:

  • Milyen színű aranyat szokott viselni? A legtöbb nőnek határozottan kedveli a fehéraranyat, vagy épp a sárgát. Ha az ő kedvence a fehérarany vagy a platina, ne nézz olyan gyűrűket, amik sárgaaranyból vannak, vagy sárgaarany foglalatban tartja a követ.
  • Milyen stílusú ékszereket hord? A modern, letisztult formákat szereti, feltűnő és egyedi stílusút? Vagy netán a patinásabb stílusú gyűrűket kedveli? Vagy azt mondanád, hogy inkább olyan stílusú klasszikus ékszereket hord, amik sosem mennek ki a divatból?
  • A legjobban azok az ékszerek tükrözi az ízlését, amiket nap mint nap hord, nem azok, amiket csak alkalmakkor vesz fel, hiszen a mindennapos viseletben érzi magát igazán kényelmesen.


Kettes számú tanács: célzott arra, mit szeret és mit nem?

Említette már neked milyen ékszereket szeret, vagy mutatott eljegyzési gyűrűket, amikor együtt vásárolgattatok? Ha eddig még nem, vidd el vásárolni. Nem nagy ügy egy ékszerüzlet mellett elsétálni. Ha semmiképp nem akarsz gyanúba keveredni, mondd hogy egy új órára vágysz, és hagyd, hogy a gyűrűk között is nézelődjön.

Talán nemrég jegyezték el egy barátnőjét? Tetszik neki az eljegyzési gyűrűje? Miért igen, vagy miért nem?

Szereti a gyémántot? Van olyan nő is, aki nem. (Bár ez igen ritka.) Alternatívaként ott van a zafír és a rubin is, mindkettő igen kemény és tartós drágakő, ugyanakkor gyönyörű színükkel különlegessé teszik az eljegyzési gyűrűt.

Hármas számú tanács: mi áll jól leginkább a kezén?

Egy nyújtott alakú gyémánt, mint például a marquise vagy ovális csiszolású, optikailag hosszítja a rövid ujjakat. A szélesebb gyűrűk általában kissé rövidebbnek mutatják az ujjakat, szóval gondolj az arányokra:

Hosszú ujjú nők viselhetnek bátran merészebb stílusú, vastagabb gyűrűket is.

Egy extrém finom foglalat elveszhet egy hosszú kézen, túlságosan kihangsúlyozva a méretét, és ezáltal sokkal kisebbnek tűnhet a gyűrű.

Négyes számú tanács: a megfelelő csiszolás és foglalat kiválasztása

A briliáns csiszolás az egyik legkedveltebb csiszolási forma a nők körében, de lehet, hogy a te kedvesed pont nem tartozik közéjük. Lehet, hogy ő egy kecses marquise, ovális vagy csepp alakú gyémántot szeretne, vagy esetleg egy princess (négyszögletes) vagy smaragd csiszolású formát. Egyéb fantáziacsiszolás is lehet egy opció, mint például a szív alakú.

Úgy véled, hogy egy solitaire gyűrűt kedvelne, egy gyémánttal a közepén, vagy három, netán több kővel? Az aktuális ékszerei jó támpontot nyújthatnak neked ebben is.

Ötös számú szabály: vedd figyelembe az életvitelét!

Hogy fog a gyűrű illeszkedni az életvitelébe? Olyan helyen dolgozik, ahol egy feltűnőbb gyűrűvel túlságosan kitűnne onnan?

Akárhogyan is, emlékezz rá, hogy egy túlságosan kiemelkedő foglalatban lévő drágakő könnyen beleakadhat a ruhába, és nehezebb a tisztán tartása is. Egy ilyen gyűrű jó lehet később ajándékként, amit alkalmakkor vesz majd fel, nem minden nap.

Hatos számú szabály: mekkora a gyűrűmérete?

Van olyan gyűrűje, amit a gyűrűsujján hord? Talán egy barát vagy családtag elcsenheti tőle egy kis időre, amíg leméred a méretét. Természetesen meg kell esketned a közvetítőt, hogy titokban tartja a dolgot.

 
 
 
  web: ekszervilag.hu email: üzlet: +36 1 212 57 26 mobil: +36 70 317 68 36