Hári Ékszertervező és Készítő Műhely
kereső
kereső
drágakövek
drágakövek
ezotéria
ezotéria
cikkek
cikkek
kosár
kosár
kedvencek
kedvencek
rólunk
rólunk
 
  Eljegyzési gyűrűk Eljegyzési gyűrűk Karikagyűrűk Karikagyűrűk Gyűrűk Gyűrűk Nyakékek Nyakékek Karkötők Karkötők Fülbevalók Fülbevalók Órák Órák Kiegészítők Kiegészítők Raktáron Raktáron  
 
 
 
cirkónia
Piros
Barna
Fekete
Zöld
Rózsaszín
Fehér
Lila
Kék
Citromsárga
Világos Narancs
Mindenekelőtt le kell szögezni, hogy a cirkónia nem drágakő, hanem egy úgynevezett cseppolvasztásos módszerrel készülő szintetikus termék. A cirkóniát hasonló nevük miatt sajnos gyakran összekeverik a cirkonnal, azonban a cirkon drágakő! A cirkónia hosszú időn keresztül a legjobb gyémánt utánzatnak számított, amíg meg nem jelent a piacon a szintetikus moissanit.

Előnye, hogy nagyon olcsó és tetszetős, sokszor a megszólalásig hasonlít a gyémántra. Azonban az élei nagyon hamar elkopnak, karcolódnak, a kő egy idő után mattá, üvegszerűvé válik, ami jelentősen rontja az ékszer kinézetét.

A cirkónia keménysége a Mohs skálán 8,5, míg a levegő portartalma 9, ezért a kövek idővel különösebb fizikai behatás nélkül is megkopnak. A gyémánt, amelynek keménysége 10-es a Mohs skálán (140- szer keményebb a skála őt megelőző eleménél, a rubinnál), sohasem kopik meg.
 
 
 
  web: ekszervilag.hu email: üzlet: +36 1 212 57 26 mobil: +36 70 317 68 36