Hári Ékszertervező és Készítő Műhely
kereső
kereső
drágakövek
drágakövek
ezotéria
ezotéria
cikkek
cikkek
kosár
kosár
kedvencek
kedvencek
rólunk
rólunk
 
  Eljegyzési gyűrűk Eljegyzési gyűrűk Karikagyűrűk Karikagyűrűk Gyűrűk Gyűrűk Nyakékek Nyakékek Karkötők Karkötők Fülbevalók Fülbevalók Órák Órák Kiegészítők Kiegészítők Raktáron Raktáron  
 
 
 
gránát
Sötét Narancs
Rózsaszín
Piros
Citromsárga
Lila
Barna
Világos Narancs
Zöld
A gránát elnevezése nagy valószínûséggel a gránátalma (pome-granate) szóból eredeztethetõ – egy gyümölcs, aminek mélyvörös-lilás színe hasonlít bizonyos gránát-fajtákra. Léteznek gránátok, amik fény hatására változtatják színüket, átlátszó zöld színûek, amik a jade kõre hasonlítanak, és olyanok is, amiken halovány, négyágú csillagot láthatunk.
A gránát olyan ásványi és színeltéréssel rendelkezõ drágakõ családba tartozik, amibe beletartozik a pirop, rodolit, melanit, demantoid, grosszulár, hesszonit, spesszartin, almandin, andradit és ezek kombinációja.
Az ókori Egyiptomban az ékszerész mesterembereknek kedvenc kövük volt. A demantoid gránátot – aminek elnevezése onnan származik, hogy a gyémánthoz hasonló – Oroszország cárjai használták bõkezûen. Oroszország kiváló ékszerésze, Carl Fabergé, imádta hihetetlen nagy csillogásáért, és szerette belefoglalni értékes mûveibe. Utazók a drágakövet magukkal vitték az útra, hogy megvédje õket a balesetektõl. Azt tartották róla, hogy megvédi viselõjét egy sor betegségtõl, elhárítja a gonosz szellemeket, kreativitásra késztet és elûzi a haragot. Azt is tartják a gránátról, hogy bevilágítja az éjszakát, és megvédi viselõjét a rémálmoktól.
Noé bárkája kormányzásához egy gránát-lámpát használt a 40 napon és éjen át tartó szakadó esõben.
 
 
 
  web: ekszervilag.hu email: üzlet: +36 1 212 57 26 mobil: +36 70 317 68 36