Hári Ékszertervező és Készítő Műhely
kereső
kereső
drágakövek
drágakövek
ezotéria
ezotéria
cikkek
cikkek
kosár
kosár
kedvencek
kedvencek
rólunk
rólunk
 
  Eljegyzési gyűrűk Eljegyzési gyűrűk Karikagyűrűk Karikagyűrűk Gyűrűk Gyűrűk Nyakékek Nyakékek Karkötők Karkötők Fülbevalók Fülbevalók Órák Órák Kiegészítők Kiegészítők Raktáron Raktáron  
 
 
 
hematit
Fekete
Ezüst
Jelenleg nincs olyan rendelhető ékszerünk, amelyben hematit található.
A hematit egy ezüstös, fém-hatású, fénylő opak drágakő, sokáig „fekete gyémánt” néven volt ismert. Vas-oxidot tartalmaz, porának színe miatt nevét a görög ’haimo’ szóból kapta, ami vért jelent. Már i.e. 2500-ban pecsétekbe foglalták. A hematit az orosz előkelőség ajándékaként volt ismert. Az ókori egyiptomiak hisztéria kezelésére, gyulladás csökkentésére használták, és sírkövekbe is belehelyezték. A római kori harcosok védőkőként hordták a csaták alatt, az amerikai őslakosok pedig piros arcfestékként használták.

A kozmetikai pirosítók mindmáig tartalmaznak őrölt hematit port. Úgy tartják, hogy a hematit inspirálja a bensőt, és segít megőrizni a belső békét. Színe az acélszürkétől a feketéig terjedhet (tükör hematit), barnától pirosas-barnáig, vagy pirosig. A Földön gyakran előforduló ásvány, és a Marson is előfordul, ahol a bolygó jellegzetes piros színéért felelős. Azt is tartják a hematitról, hogy fejleszti a memóriát, erősíti a keringési rendszert, és segít a vér- és vesebetegségek kezelésében.
 
 
 
  web: ekszervilag.hu email: üzlet: +36 1 212 57 26 mobil: +36 70 317 68 36