Hári Ékszertervező és Készítő Műhely
kereső
kereső
drágakövek
drágakövek
ezotéria
ezotéria
cikkek
cikkek
kosár
kosár
kedvencek
kedvencek
rólunk
rólunk
 
  Eljegyzési gyűrűk Eljegyzési gyűrűk Karikagyűrűk Karikagyűrűk Gyűrűk Gyűrűk Nyakékek Nyakékek Karkötők Karkötők Fülbevalók Fülbevalók Órák Órák Kiegészítők Kiegészítők Raktáron Raktáron  
 
 
 
holdkő
Ezüst
Színjátszó
Zöld
Fehér
Barna
Citromsárga
Világos Narancs
Kék
A régi rómaiak elgondolása alapján a holdkő, földöntúli fényével, a megdermedt holdfényből született. Jellegzetes fényjátékát a belsejében lévő két fajta földpát váltakozó rétegeiről visszaverődő fény okozza – a vékonyabb rétegek kékes, a vastagabbak fehér fényszóródást okoznak.
A holdkő sokféle színben fordulhat elő: a színtelentől a szürkéig, barna, sárga, zöld, és rózsaszín színekben. Tisztasága az átlátszótól az áttetszőig terjedhet. A legjobb minőségűnek a kékes ragyogású, tökéletese tisztaságú, és színtelen alapszínű kő számít. A nagyon jó minőségűek azonban elég ritkák, és csak egyre ritkábbá válnak.

Csiszolásuk általában finom boltozatú ovális cabochon alakúra történik, amivel a fényhatását maximálisan ki lehet hozni. Időnként meg is faragják.

A holdkő keménysége a Mohs skálán 6-6,5 között van. Tárolásánál vigyázni kell rá, hogy ne érintkezzen más drágakövekkel, mert azok megkarcolhatják.
 
 
 
  web: ekszervilag.hu email: üzlet: +36 1 212 57 26 mobil: +36 70 317 68 36