Hári Ékszertervező és Készítő Műhely
kereső
kereső
drágakövek
drágakövek
ezotéria
ezotéria
cikkek
cikkek
kosár
kosár
kedvencek
kedvencek
rólunk
rólunk
 
  Eljegyzési gyűrűk Eljegyzési gyűrűk Karikagyűrűk Karikagyűrűk Gyűrűk Gyűrűk Nyakékek Nyakékek Karkötők Karkötők Fülbevalók Fülbevalók Órák Órák Kiegészítők Kiegészítők Raktáron Raktáron  
 
 
 
korall
Piros
Rózsaszín
Fekete
Fehér
Jelenleg nincs olyan rendelhető ékszerünk, amelyben korall található.
A korall az egyik legõsibb drágakõ anyagok közé tartozik, már a történelem elõtti idõkben használták díszítésre. Már a Vas-korból, a kelta sírokban is találtak korall berakásokat és díszítéseket.
A korall egy szerves eredetû drágakõ, a tengeri korallállatok vázmaradványa. Ágak formájában nõnek, amik úgy festenek, mint víz alatti fák. A legtöbb nemes korall, amiket ékszerben felhasználnak, meleg vizû tengerekben található, amik 3 és 300 méter közötti mélységben élnek.
A legértékesebb színûek a piros, fekete és a halvány-rózsaszín korallok, amiket angyal-bõr koralloknak is neveznek. A jó minõségû korallnak egyenletes színe van, nincs rajta repedés, folt, csík vagy lyuk. Mivel az eredeti, kezeletlen korall ritka, ezáltal értékes is.
Mindig hatásos más kiegészítõ színekkel viselve, mint amilyen a fekete, fehér, barna és a khaki-árnyalatok. A korallt a gyermekek védelmezõjének tartották, ezért a szülõk elõszeretettel ajándékoztak piros korall nyakláncot kisgyereküknek. Hosszú ideig úgy gondolták, hogy a korall talizmán képes elállítani a vérzést, megvéd a gonosz szellemektõl, és a hurrikántól.
A korall speciális ellátást igényel: lágy, porózus drágakõ, könnyen karcolódik, és a klór, alkohol, ammónia, körömlakklemosó folyadékok, és egyéb vegyszerek kárt tehetnek benne. Mindenképp vegyük le korall gyûrûnket kézmosáskor és krémezéskor, és ne tegyük ki szélsõséges hõmérsékletnek. A mindennapos viselés következtében változhat a színe.
Mint szerves eredetû drágakõ, a korall puhább a legtöbb drágakõ anyagnál, és a karcolódás veszélye miatt elkülönítve kell tõlük tárolni. Tisztítását nedves és lágy ronggyal végezzük, finom simításokkal.
 
 
 
  web: ekszervilag.hu email: üzlet: +36 1 212 57 26 mobil: +36 70 317 68 36