Hári Ékszertervező és Készítő Műhely
kereső
kereső
drágakövek
drágakövek
ezotéria
ezotéria
cikkek
cikkek
kosár
kosár
kedvencek
kedvencek
rólunk
rólunk
 
  Eljegyzési gyűrűk Eljegyzési gyűrűk Karikagyűrűk Karikagyűrűk Gyűrűk Gyűrűk Nyakékek Nyakékek Karkötők Karkötők Fülbevalók Fülbevalók Órák Órák Kiegészítők Kiegészítők Raktáron Raktáron  
 
 
 
kunzit
Rózsaszín
Lila
Jelenleg nincs olyan rendelhető ékszerünk, amelyben kunzit található.
1902-ben a new yorki ötvös és drágakő specialista, George Frederick Kunz (1856 – 1932) volt az első, aki széleskörű leírást adott erről a kőről, amit éppen akkor fedeztek fel Kaliforniában. És mivel az újonnan felfedezett drágakövek általában felfedezőjükről vagy vásárlójukról kapják nevüket, ez az új, halvány rózsaszín felfedezés a 'kunzit' nevet kapta.

A kunzit a spodumen egy változata, a szilikátok osztályába tartozik. A lilás-rózsaszín színt a beépülő mangán adja. Jóllehet, a szín közvetlen napsugárzás hatására elhalványulhat, ezért kunzitos ékszerrel soha nem szabad napozni.
E drágakő vonzereje a tisztaságában rejlik, és finom rózsaszín árnyalataiban, amik gyakran mutatnak lilás nyomokat. Ezek a gyengéd színárnyalatok igen nőiesek és csábítóak.

Attól függően, hogy milyen szögből nézed a kunzitot, tűnhet lilának, rózsaszínnek és színtelennek is. A legtöbb kunzit azonban meglehetősen halvány színű – az erősebb színárnyalatúak ritkák, és ennek megfelelően értékesebbek is.
 
 
 
  web: ekszervilag.hu email: üzlet: +36 1 212 57 26 mobil: +36 70 317 68 36