Hári Ékszertervező és Készítő Műhely
kereső
kereső
drágakövek
drágakövek
ezotéria
ezotéria
cikkek
cikkek
kosár
kosár
kedvencek
kedvencek
rólunk
rólunk
 
  Eljegyzési gyűrűk Eljegyzési gyűrűk Karikagyűrűk Karikagyűrűk Gyűrűk Gyűrűk Nyakékek Nyakékek Karkötők Karkötők Fülbevalók Fülbevalók Órák Órák Kiegészítők Kiegészítők Raktáron Raktáron  
 
 
 
nemesopál
Színjátszó
Jelenleg nincs olyan rendelhető ékszerünk, amelyben nemesopál található.
Az egyik ok, amiért ezt a drágakövet olyan nagy tisztelet övezi, a feltételezett misztikus erejének köszönhető. A skandináv nők az opált a hajukban viselték, hogy meggátolják az őszülést.

Az arabok úgy gondolták, hogy az opál kivédi a villámcsapást, és viselőjét láthatatlanná teszi. Egyéb erőket is tulajdonítanak neki, többek között életerőt adományoz, segíti a szív és a vesék működését, és megvéd a gyengeségtől és a fertőzéstől.

A rómaiak a remény, a tisztaság, a hűség és a jószerencse szimbólumaként imádták, és időnként a „drágakövek királynője”-ként nevezték, mert az opál a szivárvány összes színárnyalatában képes villódzni.

A fekete opál a legritkább változat, és ennél fogva a legértékesebb is.
A Mohs skálán elért 5,5-ös keménysége miatt az opál relatíve törékeny, és vigyázni kell, hogy ne érje karcolás.

Számtalan legenda veszi körül ezt a drágakövet, ami emlékezetünk előtti időkbe, a régi ausztrál őslakosok nyomára vezethető vissza. Úgy tartják, hogy a teremtő egy szivárványon lejött az égből a Földre, hogy elhozza a béke üzenetét az embereknek. Azon a ponton, ahol a lába a földet érintette, a kövek életre keltek, és a szivárvány minden színében tündökölni kezdtek. Ez volt az opál születése.

Színtől, fajtától, és előfordulási helytől függően többféle opált különböztetünk meg, mint pl. tejopál, fehér opál, tűzopál, opálmátrix, fekete opál.

Az „opál” elnevezést a szanszkrit „upala” szóból eredeztetik, aminek jelentése „értékes kő”. A kövek 95%-a ausztráliai bányákból ered.

Az emberek azt tartották róla, hogy elűzi a depressziót, és segít viselőjének megtalálni az igaz szerelmet.
 
 
 
  web: ekszervilag.hu email: üzlet: +36 1 212 57 26 mobil: +36 70 317 68 36