Hári Ékszertervező és Készítő Műhely
kereső
kereső
drágakövek
drágakövek
ezotéria
ezotéria
cikkek
cikkek
kosár
kosár
kedvencek
kedvencek
rólunk
rólunk
 
  Eljegyzési gyűrűk Eljegyzési gyűrűk Karikagyűrűk Karikagyűrűk Gyűrűk Gyűrűk Nyakékek Nyakékek Karkötők Karkötők Fülbevalók Fülbevalók Órák Órák Kiegészítők Kiegészítők Raktáron Raktáron  
 
 
 
opál
Rózsaszín
Világos Narancs
Kék
Fehér
Színjátszó
Citromsárga
Zöld
Piros
Az egyik ok, amiért ezt a drágakövet olyan nagy tisztelet övezi, a feltételezett misztikus erejének köszönhetõ. A skandináv nõk az opált a hajukban viselték, hogy meggátolják az õszülést.
Az arabok úgy gondolták, hogy az opál kivédi a villámcsapást, és viselõjét láthatatlanná teszi. Egyéb erõket is tulajdonítanak neki, többek között életerõt adományoz, segíti a szív és a vesék mûködését, és megvéd a gyengeségtõl és a fertõzéstõl.
A rómaiak a remény, a tisztaság, a hûség és a jószerencse szimbólumaként imádták, és idõnként a „drágakövek királynõje”-ként nevezték, mert az opál a szivárvány összes színárnyalatában képes villódzni.
A fekete opál a legritkább változat, és ennél fogva a legértékesebb is.
A Mohs skálán elért 5,5-ös keménysége miatt az opál relatíve törékeny, és vigyázni kell, hogy ne érje karcolás.
Számtalan legenda veszi körül ezt a drágakövet, ami emlékezetünk elõtti idõkbe, a régi ausztrál õslakosok nyomára vezethetõ vissza. Úgy tartják, hogy a teremtõ egy szivárványon lejött az égbõl a Földre, hogy elhozza a béke üzenetét az embereknek. Azon a ponton, ahol a lába a földet érintette, a kövek életre keltek, és a szivárvány minden színében tündökölni kezdtek. Ez volt az opál születése.
Színtõl, fajtától, és elõfordulási helytõl függõen többféle opált különböztetünk meg, mint pl. tejopál, fehér opál, tûzopál, opálmátrix, fekete opál.
Az „opál” elnevezést a szanszkrit „upala” szóból eredeztetik, aminek jelentése „értékes kõ”. A kövek 95%-a ausztráliai bányákból ered.
Az emberek azt tartották róla, hogy elûzi a depressziót, és segít viselõjének megtalálni az igaz szerelmet.
 
 
 
  web: ekszervilag.hu email: üzlet: +36 1 212 57 26 mobil: +36 70 317 68 36