Hári Ékszertervező és Készítő Műhely
kereső
kereső
drágakövek
drágakövek
ezotéria
ezotéria
cikkek
cikkek
kosár
kosár
kedvencek
kedvencek
rólunk
rólunk
 
  Eljegyzési gyűrűk Eljegyzési gyűrűk Karikagyűrűk Karikagyűrűk Gyűrűk Gyűrűk Nyakékek Nyakékek Karkötők Karkötők Fülbevalók Fülbevalók Órák Órák Kiegészítők Kiegészítők Raktáron Raktáron  
 
 
 
zafír
Rózsaszín
Zöld
Fekete
Lila
Kék
Fehér
Fekete
Világos Narancs
Világos Narancs
Citromsárga
Sötét Narancs
Az ókori perzsák úgy tartották, hogy a Föld egy óriási zafíron nyugszik, és a fénye teszi az égboltot kékké. A zafír „igazkék” színével a hûség és a lélek köve – a régi idõkben egy zafírból készült ajándék a bizalom, õszinteség, tisztaság és hûség jelképe volt. Ez a tradíció teszi a zafírt közkedveltté az eljegyzési gyûrûk terén. A zafír a kék égbolt összes árnyalatában tündökölhet: az esti égbolt mélykékjétõl, a tündöklõ nyári nap ragyogó középkék színéig.
Azonban a zafírnak nem kell kéknek lennie ahhoz, hogy szép legyen; gyönyörû rózsaszín, sárga, narancs, barack és lilás színekben is elõfordul. Mindamellett létezik belõle egy narancsos változat finom rózsaszínes beütéssel, ami a festõi „padparadzsa” nevet viseli, aminek jelentése „lótuszvirág”. Igazság szerint a zafír mindenféle színben megjelenik, kivéve a pirosat, hiszen akkor már rubinnak hívják, mivel mindkettejük a korund csoportba tartozik.
A Kashmirból és Myanmarból származó zafírok a legritkábbak és legdrágábbak az élénk kék, bársonyos külsejük miatt.
A Mohs skálán elért 9-es keménységével a zafír keményebb bármely drágakõnél, a gyémántot kivéve.
 
 
 
  web: ekszervilag.hu email: üzlet: +36 1 212 57 26 mobil: +36 70 317 68 36