Hári Ékszertervező és Készítő Műhely
kereső
kereső
drágakövek
drágakövek
ezotéria
ezotéria
cikkek
cikkek
kosár
kosár
kedvencek
kedvencek
rólunk
rólunk
 
  Eljegyzési gyűrűk Eljegyzési gyűrűk Karikagyűrűk Karikagyűrűk Gyűrűk Gyűrűk Nyakékek Nyakékek Karkötők Karkötők Fülbevalók Fülbevalók Órák Órák Kiegészítők Kiegészítők Raktáron Raktáron  
 
 
 

Vízöntõ

 

Vízöntõ: Gránát
A Vízöntõhöz tartozó csodálatos sötétpiros drágakõrõl úgy tartják, hogy fényével átvezette Noé bárkáját a sötét éjszakán, és megvédi viselõjét a gonosztól. Tisztítja a vért, enyhíti a reumás panaszokat, megszünteti az impotenciát és a frigiditást, megakadályozza a pattanások és kiütések kialakulását.

Halak

 

Halak: Ametiszt
Halak: Ametiszt A Halak jegyhez tartozó kõ mély lila színével éveken át a királyi családok kedvence volt. Az ókori görögök a részegség megelõzésére használták, Tibetben Buddha szentségeként tekintettek rá. Jótékony hatása van a hasnyálmirigyre, és segít viselõjének leküzdeni az alkoholizmusra való hajlamot.

Kos

 

Kos: Hematit
A Koshoz tartozó hematit, más néven vérkõ, ragyogó piros pettyeirõl sok keresztény úgy hitte, hogy az Krisztus vére, ami a kereszt lábánál zöld jáspis kõre hullott. Fokozza a vér- és a sejtképzést, és vérzéscsillapítóként hat. Aki álmatlanságtól szenved, tegyen egy követ a párnája alá.

Bika

Bika: Zafír
A Bikához tartozó zodiákus követ, az uralkodói kék zafírt, a békével, gyógyítással, és a fizikai erõ felszabadításával kapcsolják össze..
Segít megszüntetni a nyugtalanságot, jótékonyan hat a szemre, és serkenti az agy mûködését.

Ikrek

Ikrek: Achát
Az Ikrekhez tartozó zodiákus kõrõl, a ragyogó achátról régen azt tartották, hogy viselõjét a láthatatlanság hatalmával ruházza fel. Elõsegíti az kitartást, a gyógyulást és a bátorságot. Az achát energiái megóvják a magzat egészségét, ezért várandós anyukák számára ajánlatos a nyakukban vagy gyûrûbe foglalva viselni.

Rák

Rák: Smaragd
A Rák zodiákus kövét, a "zöld tüzû" smaragdot az aztékok és az inkák szent kõnek tekintették. Az indiánok úgy tartották róla, hogy elõsegíti a jólétet és szerencsét hoz. Fokozza az érzéki vonzerõt, megvédi viselõjét a szembetegségektõl, az epilepsziától, a vírusfertõzésektõl, az epe- és májbetegségektõl, és elõsegíti a betegségekbõl való felépülést.

Oroszlán

Oroszlán: Ónix
A fekete ónix az élet örök misztériumát szimbolizálja. Indiában földöntúli erõt tulajdonítanak neki: megvéd a rossz szellemektõl - illetve akik vágynak rá, azoknak meghozza az igaz szerelmet.

Szûz

Szûz: Karneol
A Szûzhöz tartozó, régi és hatalmas karneol kõ felszínre hozza a kreativitást és elõsegíti az önkontrollt, mialatt gyógyítja a fizikai megbetegedéseket.

Mérleg

Mérleg: Peridot
A gyönyörû zöld peridot elõsegíti a jólétet, a termékenységet, a növekedést és a gyógyulást. Történelmi dokumentumok szerint gyógyításra használták, úgy tartották róla, hogy elõsegíti a bogárcsípés okozta gyógyulást, és segít a májbetegségek gyógyulásában.

Skorpió

Skorpió: Akvamarin
A halványkék akvamarin felerõsíti a harmóniát, a bizalmat, a szimpátiát és a barátságot. Javítja az erõnlétet, megvilágosítja a szellemet, bátorságot ad, és enyhíti a fogfájást. Jó hatása van a légutakra és a tüdõre, csökkenti az allergiás eredetû bõrpanaszokat.

Nyilas

Nyilas: Topáz
A csodaszép sárga topáz gyógyító hatással van a kötõhártya-gyulladásra, kedvezõen befolyásolja a szív, a központi idegrendszer és a lép mûködését. Enyhíti a depressziót, és segít leküzdeni az idegességbõl eredõ fejfájást.

Bak

Bak: Rubin
A Bak zodiákus kövét, a tüzes rubint, az ókorban a boldogság jelképének tekintették. A kõ támogatja a vérkeringést, megóvja a szervezetet a fertõzésektõl, elõsegíti a vírusfertõzések leküzdését, és csillapítja a fájdalmat.

 
 
 
  web: ekszervilag.hu email: üzlet: +36 1 212 57 26 mobil: +36 70 317 68 36